2015-07-06 4454 浏览
看到roadshow 上的介绍,作为馒鱼饭的粉丝仔,我当然黎湾仔试试佢个"每一口都有馒鱼"的千层馒鱼饭。千层馒鱼饭系用蒸笼上的,肥美的馒鱼下有一层蛋丝,再下面就系每一粒饭都有汁的日本饭。小倩每次食馒鱼饭都要另外order 馒鱼汁,今次尼间,完全五需要,因为已经好够味了。有小小失望的系,尼个名为千层馒鱼饭,我却完全揾五到等二层系边到..另外,对于喜欢日本QQ米饭的小倩来说,尼个饭的口感仍有待改善。小食我点了海胆日式蒸蛋,海胆嘅鲜味入左落个蛋入面,令到个蒸蛋特别香。不过呢次都系我第一次食熟嘅海胆,都系生既好味啲甜品我点了绿茶朱古力火锅,绿茶嘅味道浓郁,满足到我绿茶控的要求。火锅配料有蜂蜜蛋糕,小丸子,棉花糖,同埋生果。总括嚟讲,呢间餐厅都系一个唔错嘅选择,当然,好嘅日本餐厅仲有好多,不过呢间算系中上。小倩回头率:60%

小倩回头率:60%
千层馒鱼饭 / Japanese eels rice
绿茶朱古力火锅 / greentea Choco fondue
海胆日式蒸蛋 / Japanese uni steamed egg
千层馒鱼饭 / Japanese eels rice