2019-01-30
几年前公司响利苑包场搞annual dinner,当时觉得好好食!但自从搬咗入嚟九龙湾之后,竟然一直冇帮衬过,今日适逢部门食团年饭就再嚟试吓!之前见到几多负评,真系有啲担心又中伏 。今日食完试完,就用良心替店家平反吓!我哋一行十几人提早一星期订位,又提早10分钟到,一去到唔驶等就埋位 过程非常流畅!坐低马上开茶 - 普洱、寿眉、滚水。唔知系咪冇寿眉嘅茶牌,两壶茶都系挂住普洱牌,有少少不足但OK 嘅!点心款式贵精不贵多,我哋叫咗成张点心纸80%嘅点心,基本上都系好好味嘅!流心奶皇包 - 奶皇好香好滑,可惜奶皇馅唔流心,只系一般嘅奶皇包。虾肠 / 斋肠粉 - 同样系肠粉,斋肠就比较滑口,虾米葱花好香,如果食肠粉,个人推介斋肠。虾饺 / 烧卖 - 虾味鲜甜,卖相精致!萝卜丝酥饼 - 酥皮炸得干身,不油不腻,爆汁萝卜丝馅料可以再多少少!鲍汁凤爪 - 啖啖骨胶原!招牌烧腩仔 - 皮脆肉爽口,可惜太细粒,份量唔够豪爽,食得唔够过瘾 招牌蜜汁叉烧 - 叉烧绝对系水准之作,肥瘦适中,蜜汁渗透叉烧入面,外层仲有少少焦香,火喉十足!口水鸡 - 鸡肉嫰滑,调味适中唔会太咸,个人口味而言,辣味可以再加重!😅海
虾饺 / 烧卖 - 虾味鲜甜,卖相精致!
鲍汁凤爪 - 啖啖骨胶原!
海山骨 - 即系南乳肉排,南乳惹味,肉排炸得香脆,配白饭最最
鲜虾鸡蛋炒面 - 超幼面条炒得爽口唔油腻,豉油皇银芽炒面底配弹牙鲜虾 好食到唔停得口!
鹅肝虾仁炒饭 - 鹅肝粒好香好浓,虾仁爽口,饭底炒得干身,超有镬气嘅炒饭!
食物质素好,咁至多人提到嘅服务呢?
参考过之前嘅食评(负评),今日一样都冇出现过!每次举手都有两个侍应光速上前。系我计海底捞以外,见过最快最有效率嘅服务,真心俾!所有order 都有跟足,零甩漏。相信店舖有认真跟进/改善服务质素!值得再次赞许
同事非常满意所有食品,服务,相信利苑好快成为我哋嘅专属饭堂喇!