2024-10-08
今晚同同事嚟呢度打边炉,最紧要系为咗佢哋嘅花胶鸡汤而嚟嘅😍好彩我哋早早就book咗位,晚饭时间真系超多人,不过入面空间比较大,唔会话好迫金汤桃胶花胶鸡汤:一端上嚟我哋又忍唔住感叹,个煲入面满满都系料,成只鸡喺煲入面慢火炖煮先熬制出嚟嘅金黄鸡汤!再到配上桃胶同软嫩Q弹嘅花胶,满满嘅骨胶原!汤底嘅味道好浓郁,一啖饮落去就觉得好开胃,暖心又暖胃~餐厅有超过50款唔同嘅火锅配料任君选择,各式海鲜、和牛、鸡肉、猪肉、蔬菜仲有佢哋自家手打丸子等等,落咗落去花胶鸡汤到煮一煮,汤头更加鲜甜💯 西班牙黑豚肉:睇吓个肉片纹理有几咁吸引!🤤切得薄薄嘅黑豚肉片,肥瘦相间,涮一涮就好拎返起开食,食落去冇腥味反而带住一丝甜味,我哋食得好过瘾!花枝片:够晒新鲜嘅花枝片💛快快手碌吓佢就已经好脆好有嚼劲~ 配埋花胶鸡汤更加入味好食😋莴笋:打边炉加啲蔬菜落去更加鲜甜~ 莴笋烫熟咗之后有住鸡汤嘅咸香味,食落去好爽口,清爽又解腻👍🏻
晚饭时间真系超多人,不过入面空间比较大,唔会话好迫
,一啖饮落去就觉得好开胃,暖心又暖胃~
返起开食,食落去冇腥味反而带住一丝甜味,我哋食得好过瘾!
又解腻👍🏻