3天前
平时食拉面多数配红肉/白肉,今次系冲住「牛肝菌酱油鹅肝鸡汤拉面」去金色不如帰 ❤️🔥 香煎鹅肝、慢煮鸡胸肉、意大利日晒番茄炒牛肝菌加埋几有新鲜感💡未见过呢个combination鸡浓汤加咗鱼清汤同酱油熬制,竟然觉得有少少清新,唔系好杰𠮶种,饮落有鲜味,唔口干🤣。面条以日本北海道上乘特制面粉制成,有少少似荞麦面,拉面嚟讲非常light🌿 拉面份量偏少,大食宝宝有机会唔饱,可以加低温叉烧同三层肉,HK$15有三块,唔贵,加埋份量刚刚好。朋友外貌协会,睇相叫咗个「慢煮酱汁安格斯牛肉饭」,又真系几靓,份量足够。肉大概五成熟,几嫩滑嘅。捞匀生蛋𠮶吓好治愈。套餐配日替沙律、渍物、蚬汁汤,汤有只大蚬肉正呀,人就系会为咗呢啲小事开心😇2006 年于东京新宿创立嘅「金色不如帰」, 2019 至 2023 年连续五年获得东京米芝莲一星拉面店殊荣。我估日本店好会吃好多?IFC店职员好NICE,好热情咁分享品牌背后嘅故事,加分!😆
肉大概五成熟,几嫩滑嘅。捞匀生蛋𠮶吓好治愈。