2012-05-04
其实睇食评先知好多人来都系为左佢地既甜品,所以星期六早放工又相约友人来此店食晚饭顺便食甜品...经过上次系八月居服务洗礼后基本上我对此集团既服务都无咩期望可言...已经放弃book位反而自己早d walk in去好过..6点10分已经入座食..今次好少少唔洗坐10分钟先有人理, 不过当然d服务都唔会好好,同样无表情木口木面既服务员...不过唔理我都系来食饭今次2个人叫左today's special: 凉瓜班头腩, 炭烧牛肉沙律, 迷你桶饭同埋菠罗鲍鱼酥上次系四季食过鲍鱼酥好好味见到此店有又心思思叫来试下,不过当然一分钱一分货, 此店既鲍鱼酥真系好一般不过都系$11/只又点会有咩e期望...虽然只不过系切粒既鲍鱼, 但好在个酥皮都够香算合格..至于个饭就真系麻麻, 令愿叫个白饭仲好..最出色系个炭烧牛肉真系有阵阵既炭烧味加上烧得岩岩熟配埋个酸酸既沙律汁同大量菜一起食真系叫绝.至今个today's special真系一d都唔特别, 而且个所谓既班头腩似我地系茶餐厅既冷藏班腩无咩分别...食完更系要叫我最期待既甜品..其实佢地个甜品menu真系好吸引特别系d西式甜品, 可惜得2个人最后我
至于个饭就真系麻麻, 令愿叫个白饭仲好..
至今个today's special真系一d都唔特别, 而且个所谓既班头腩似我地系茶餐厅既冷藏班腩无咩分别...食完更系要叫我最期待既甜品..其实佢地个甜品menu真系好吸引特别系d西式甜品, 可惜得2个人最后我地叫左个2-3人分既拿破仑, 已经没有quota再试埋其他甜品..
一来个卖样已经好吸引我, 特别系旁边好似棉花糖既糖丝, 至于个酥饼都算ok, 加上每层不同既新鲜水果都算满足2个甜品人既口福.