2024-05-07
有时自己间唔中精心打扮,为自己生活添加上情调同仪式感都好重要ga,自己都唔对自己好d,边个会对自己好???🌹🌹🌹去唔到邮轮就去左间打造成船舱嘅餐厅,幻想自己置身系海上边边叹美食同世界。探索下活着嘅意义,感受生命,好好享受me time🤗📌红菜头火腿忌廉汤连蒜蓉包+$5一上枱有d 吓亲,以为比左红汤我。店员介绍后先知原来系系欧洲同草药治疗师心中地位好比灵芝嘅红菜头。全因红菜头蕴藏好多维他命、矿物质同抗氧化物,好多研究指红菜头系改善记忆力、降低糖尿病风险、降血压等有几好嘅效果。香脆嘅蒜蓉包浸落汤度即时全块吸晒红菜头汤化为红色,超正。📌美式珍宝鸡扒•轻蔬•黑椒汁配薯菜$58再加配意粉$8好珍宝size嘅鸡扒,肉质滑溜入味,配上有调味同煎过嘅瓜同红萝卜,好食到连平时我唔钟意食嘅呢啲都好快清空。薯角炸得香脆唔油腻,点上茄汁好好味。仲有碟有香蒜制过嘅意粉弹牙唔会淋,值得一赞。📌士多啤梨鲜奶+$18卖相精美配上高高嘅cream,令人见到都大快朵颐。打卡一流⛅ 📌蓝莓芝士蛋糕+$22跟餐芝士控嘅我感到幸福感,呢一刻暂时忘记卡路里,食晒先讲😆😆😆最正竟然系呢度全日免加一#victoriarestaura
📌红菜头火腿忌廉汤连蒜蓉包+$5
香脆嘅蒜蓉包浸落汤度即时全块吸晒红菜头汤化为红色,超正。
📌美式珍宝鸡扒•轻蔬•黑椒汁配薯菜$58再加配意粉$8
📌士多啤梨鲜奶+$18
📌蓝莓芝士蛋糕+$22跟餐
芝士控嘅我感到幸福感,呢一刻暂时忘记卡路里,食晒先讲😆😆😆
最正竟然系呢度全日免加一
#victoriarestaurant