2019-02-01 716 浏览
之前一直在不同platform上 看到好多kikusan roll的相片,见卖相几靓,就决定今日到中环试试。我们点了kikusan roll,千层猪扒担担面,豚角野菜汤咖哩饭。kikusan roll几抵食,$78有吞拿鱼海胆以及三文鱼子,而质素都算唔错,对得起个价钱。豚角野菜汤咖哩饭几有惊喜,野菜有茄子南瓜莲藕苦瓜秋葵等等,咬落去仲系爽脆,唔会淋哂。但个豚角就有啲硬,如果可以再淋啲会更好。个汤咖哩比一般的辣,但味道几好,我地食哂成碗饭。相比之下,千层猪扒担担面就差左少少,猪扒的确系有好多层,但唔脆,担担面汤底亦唔够花生味。Overall嚟讲,系置地用呢个价钱食到呢餐饭算系好抵,座位之间又唔太逼,环境都几好,适合与朋友短聚聊天。

个汤咖哩比一般的辣,但味道几好,我地食哂成碗饭。

2019-01-12