2024-03-26
最近同朋友放工后黎到旺角琼华中心既一间韩式烧肉店-喜来稀肉. 相信呢间烧肉店大家都唔陌生~ 好多年前已经进驻香港. 高峰时期我试过排队超过1小时先有得用膳. 今日就同朋友再次回味呢间烧肉店🍴餐厅会提供前菜比我地 当中包括蒜蓉汁洋葱冬菇同埋麻酱青瓜沙律, 2款前菜都好开胃 好fresh.喜来烤肉💰158呢款系店家既signature. 我地紧系唔会错过啦🤓牛肉砌出一个花朵形状咁上碟 真系好有心思. 薄薄一片牛肉摆系烤盘上烧2烧 好快已经熟. 牛肉味道浓郁.可以夹埋生菜 酱汁包好咁食。护心肉💰160呢款肉都系招牌菜之一, 比起喜来烤肉 佢会比较厚身小小. 同埋更有咬口. 而且油脂唔多👍🏻牛舌💰158 我同朋友都系牛舌爱好者🫶🏻薄薄既牛舌 粉红粉嫩真系令人流哂口水了🤤因为牛舌系好快就熟既部位 所以放上烤盘烧一阵已经可以进食. 如果烧太耐反而会有d韧架。呢间韩式烧烤店除左前菜好好味之外 其实佢既炉边蛋都系其中一个吸引我既地方. 店员会加入芝士混合埋蛋浆 放系炉边烧. 咁就可以一路烧肉一路煮熟埋d蛋🫶🏻芝士拉丝蛋真的不能错过🤩
喜来烤肉💰158
护心肉💰160