2019-07-16 1847 浏览
一开张到而家都食过几次大阪烧肉 今次依旧叫大盛lunch set, $128加一!食物水准仍然keep到呢基本上叫开呢个set会一直叫落去,因为佢一次过有腩肉,猪颈肉,鸡肉,牛肉,牛舌!腩肉好多油花,厚度刚好,,用黎开炉就最岩!点埋佢地秘制有少少甜既酱汁黎夹饭同紫菜食,无得输。个人觉得猪颈肉同牛舌最出色,呢两个系点烧都唔会韧,不过要注意唔好咁贴近炉既两边烧 , 如果唔系好快会变焦!鸡肉不过不失,如果牛肉可以切片会比较容易烧, 口感亦会比一大旧咁切好食。食食下觉得太多肉,又可以饮下set 汤同食个沙律中和一下,仲有芽菜泡菜等等既小食。如果加多5蚊,就可以叫到杯啤酒咁既冻乌龙茶,食呢个烤肉set饮冻乌龙就大快人心!一班人lunch食呢间会充满能量,呢个价钱既份量亦都好足料!如果烧到一半仲可以叫店员换一块铁板,咁你既食物就唔会痴住黑色个d焦, 虽然个炉细细,但都烧得几过瘾架!最好就早一两日book位,基本上lunch 同dinner 即时入座既机会较微。

大盛

冻乌龙