2018-06-24
早几日同啲朋友去咗荃新天地食饭, 行咗好耐都谂唔到食啲乜 平时多数都系去酒楼食 又或者食泰国菜 食都食到闷行过呢间餐厅门口 见到入面啲人食得好似好滋味咁 啲饮品又好似几靓咁 咁就吸引咗我哋 虽然系平日 但系依间都好多人食 等咗几个字位一嚟叫做个双拼烤鸡, 果味蒜香烤鸡,黑椒烤鸡个果味蒜香烤鸡好清新, 甜甜地 个皮好脆 但系一啲都唔会觉得肥腻 啲肉真系好滑㖞 我一嚟就食咗三四嚿 但系一啲都唔觉得腻 烤鸡真系唔同啲㖞之后试埋个黑椒烤鸡 个黑椒绝对唔系你平时锯扒𠮶个黑椒味道, 黑椒味系会轻少少而带少少甜 虽然成嚿鸡都系黑色嘅 但系几好食㖞呢个花瓶鲜果沙律真系似一盆盆栽咁入面系蔬菜 苹果 橙 桃 提子 乳酪系餐前或餐中间食最啱我哋当然每人有叫番杯特色饮品啦最后 我个friend喺我哋都已经食饱咗之际 见到隔离枱 嗌咗个原味烤鸡 佢又忍唔住 最后都要整番个虽然我已经食到好饱 如果三个烤鸡里面 我觉得依个系最好食嘅哈又揾到间好食嘅餐厅 以后食嘢又多个选择啦
一嚟叫做个双拼烤鸡, 果味蒜香烤鸡,黑椒烤鸡
果味蒜香烤鸡拼黑椒烤鸡
花瓶鲜果沙律