《川庄 - 旺角》记得以前喺朗豪坊番工果阵,lunch time成日都会想食呢间川菜既水煮鱼或煮烤鱼,但耐何得自己一个人食唔到咁多野,而且计落都无咁多时间慢慢食烤鱼😂所以次次都只系得个望,今次又黎番朗豪坊呢边行街,顺便捉埋我朋友陪我去食川菜😋两个人就可以share多啲野食啦💁🏻‍♀️香辣金蒜烤鱼(小辣小麻) 另加土豆片/寛粉/豆皮烤鱼即叫即整,但都好快就上菜,我都倾下计饮下茶应该等左十分钟左右就有得食啦,一条鱼既份量其实都几多,今次我地拣左相对无咁多骨既江团鱼,食落都几嫩滑,经过烤煮后条鱼会越煮越入味,识食既一定要食佢近鱼鳍果个位置,咬落脆脆的好香口,而且相对多胶原👍🏻我地另外仲叫多左三个配菜,土豆片我个人喜欢食爽脆既质感,煮5-7分钟左右就差不多,而寛粉我个人觉得都系必点既item😋烟烟韧韧既质感又嗦左辣汤,食落好滋味🥰💁🏻‍♀️甜奶迷你小馒头除左烤鱼,我地仲点左个甜食作总结,平时出面多数都系大大件既炸馒头,小馒头真系比较少见到,一啖一粒都几方便架,我地两个丧点佢个炼奶,点到最后都仲有净,呢点抵赞呀👍🏻个人觉得食炸馒头一定要落重炼奶的食到最后我哋其实都系食唔晒条鱼同啲配菜,其实个人觉得要
《川庄 - 旺角》

💁🏻‍♀️香辣金蒜烤鱼(小辣小麻)
另加土豆片/寛粉/豆皮

💁🏻‍♀️甜奶迷你小馒头

食到最后我哋其实都系食唔晒条鱼同啲配菜,其实个人觉得要三个人share先可以叫多啲其他嘢食,而家我哋只系点咗两样嘢就已经好饱啦,另外想提一提餐厅提供嘅八宝茶好正好解辣,虽然佢系热泡茶,但系食完辣嘢之后饮佢的确系有啲舒缓嘅作用,好想知佢个八宝茶有冇得买啦😂整体嚟讲成餐饭都食得几满足😉
2023-04-21
  • 烤鱼