🍽️ 走进幸福鸟,嗅到阵阵烧烤嘅香味,真系口水直流三千尺,港式话讲就系"肚饿到咁上下"! 拣左张靠窗嘅位,环境唔错,有种微微放松嘅感觉。🍗 搞掂落单,首先上嚟嘅系个拼盘,卖相靓得嚟,啖啖肉嘅烧牛舌,外层微焦香脆,啖啖滋味;而烧鸡,啲肉嫩滑得黎又多汁,真系食落一啖幸福满满。添喇,忍唔住叫多份,跟住就系个汁烧九洲枪鱿鱼,海鲜钟意者必试呀!鱿鱼够晒弹牙,入口即溶,只系搭住少少嘅姜蓉就已经"哗"到我哋。🥡 至于牛肉寿喜烧,哩个就真系温暖人心,甜甜哋嘅寿喜烧汁包裹住肥牛同埋各种蔬菜,都算系一个过瘾嘅选择。虽然味道强烈,但又好似帮到其他嘅食材提香,充满层次。总括嚟讲,呢度嘅食物卖相同味道都掂,特别系个拼盘同牛舌,真系嚟一次仲想再嚟。店员服务都好贴心,虽然无卖酒,但系可以自己带酒嚟配菜,𠮶种小心思,就令成个体验加分唔少。不过串烧呢边,就觉得仲有啲提升空间。若果问我会唔会再返嚟食,答案系哗!绝对会嘅!👍👍👍