2023-12-17 869 浏览
今次兜兜转转,最终揾到间摊档式嘅食店,色彩斑斓嘅墙身好吸引人哋!一入座就觉得环境朴实无华,好有街坊feel㗎。🤤先点咗烧鹅,皮啱啱嘅脆,肉质鲜嫩,啖啖肉咬落去香滑得滞,满口鹅香,但就稍微咸咗啲。个蜜桃骨甜中带点酸香,外皮脆卜卜,啖啖肉汁,正!🍑💥炒鹅肠真系出奇,嚼劲十足,嗌呢啖真系过瘾。杨州炒饭荸荠粒粒分明,虽然平平无奇,但都算得上系家常好菜。椒盐白饭鱼跟椒盐鱿鱼就真系劲,脆皮酥脆、里面鱼肉鲜美无咸鱼腥味,我一个劲重串冚唆!😍羊腩煲米食,但见啲哋头埋埋,样样赞好呀,枝竹同莲藕都吸晒呀啲香浓酱汁,一定不得了!总括黎讲,喺呢度食饭,就算唔系高级餐厅,但呢啲地道街坊味道真系无得输,啱哂追求味道、唔计较排场地方嘅食友!下次仲想再试吓佢哋嘅椒盐系列同煲仔菜,真系令人思思啲!👍🏼