2023-03-29 63 浏览
呢日lunch time路经呢间煲仔荣记就一于同朋友食下佢~我地12:25已经到左, 但系入面既位都比较少, 都等左20分钟先有位~ 入到去就即刻落单,因为等个阵都谂到食乜, 我地叫左两个午餐同埋一个沙嗲牛肉公仔面煲~ 一个系麻辣芝士猪颈肉窝饭, 呢个饭够哂惹味, 入面D芝士汁俾得岩岩好,唔会话太多同少, 麻辣味好够辣, 但又唔会太辣,对我黎讲乜都系恰到好处! 因为煲上既关系其实食到最尾都仲系热辣辣! 我地都叫左个柠蜜梳打解解辣~ 跟住就系菠萝包汉堡配炸蛋, 菠萝包汉堡好特别, 原来佢既包皮系甜甜地, 因为用左菠萝包, 佢入面仲有一只煎得好脆既蛋, 汉堡, 生菜丝同埋蕃茄, 食入口岩岩好,唔会太油, 估唔到用菠萝包夹住呢D 野会系咁夹~ 炸蛋都炸得好出色! 沙嗲牛肉公仔面煲就够哂热, 入面D 面有劲多沙嗲汁, 每啖面都沾到足够既沙嗲汁,而佢既牛肉都有好多, 够哂惹味! 下次要再黎食佢既煲仔饭!