2024-07-22 724 浏览
由于屋企冇焗炉嘅缘故,所以有时经开呢间餐厅都会买啲焗饭返去食,茶舍呢间餐厅喺呢几年开咗好多间,证明佢哋系做得几成功菠萝鲜茄三层芝士焗猪扒饭:经典焗猪。炒饭底做得几好,粒粒分明。嫩滑多汁嘅猪扒,经过焗烤后表面金黄酥脆,肉质真系鲜嫩惹味。蕃茄酱唔会太甜,所以食多都唔会好腻,为整道菜增添咗酸甜嘅气息。最后再铺埋一层香甜多汁嘅菠萝,同蕃茄酱嘅味道完美融合。芝士嘅份量亦都唔系讲笑,经过焗烤后会形成一层香浓rich的芝士层。咖喱牛腩焗饭:炒饭底同样做得唔错,一层香滑浓郁嘅咖喱汁,配埋碎粒嘅牛腩,口感非常丰富。,咖喱嘅辛香味配合牛腩嘅鲜香,非常唔错,而且所有焗饭都系即叫即整非常新鲜顺带一提,佢嘅咖啡都几好,啱晒我呢啲夜晚都会饮咖啡嘅人😂😂

菠萝鲜茄三层芝士焗猪扒饭:

咖喱牛腩焗饭:

顺带一提,佢嘅咖啡都几好,啱晒我呢啲夜晚都会饮咖啡嘅人😂😂