2015-04-16 389 浏览
成日经过见到海报自家制鲜茄焗猪扒饭,张相影同靓想黎试好耐架喇!无耐冰室只开半日唔做晚市,放工返到上水都已经收皮,要放假先黎到啰。首次帮衬,居然连茶餐厅都要攞号码飞等位啰,呆企门口讨厌。原本有张两日枱门口位,想热死我咩,又人来人往,No 喇!等多 10 分钟终于有里面位,但非常迫夹,方枱只一个身位,大只啲都同隔离膊贴膊,莫讲条路仔。厚奶油包又唔错㖞,好软垫!奶油又够多好香口,无揾笨!连我平时走包唔食既都全部食晒。炒鲜奶滑蛋,真系有加鲜奶的吗?但食唔出。标明新鲜本地农场鸡蛋,蛋味特浓,味道真系有啲唔同,好味㖞!有蛋汁都几滑,可以再炒得嫩口啲,加分。火腿如果可以烫一烫就更好啦,会更香口。鲜牛出前一丁,menu 写住早餐十一点前,点知阿姐话依家两点半都有得食,平几蚊啰,多谢晒。砌得好靓,卖相一流,值得赞吓!温度只属暖温,并不是热腾腾出晒烟上枱,再试啖先,好明显系一早煮好个面底,有 order 就加汤出货,同即叫即煮既味道同口感差得远啦,食落面质咽咽韧韧都唔算太腍,而鲜牛几好,味清香有咬口,无乸得过份,合格。试埋您个辣椒油,麻麻地,算啦。鲜茄焗猪扒饭,招牌野㖞!终于试到焗猪扒饭,但非常平凡普通加

鲜茄焗猪扒饭,招牌野㖞!终于试到焗猪扒饭,但非常平凡普通加失望,大快活仲好味百倍,连骏明苑都比唔上。卖相一流,真系好靓。完全被芝士覆盖,奇怪地香味欠奉,冷气太大所以闻唔到?主角焗猪扒,乸过既猪扒无好感,口感松软腍劈劈而味道一般,腌得清淡无咩味道。

Hea 炒饭,无色又无蛋香,蛋碎都几乎揾唔到。鲜茄系新鲜好味既,但个鲜茄汁完全唔掂,味道淡而单调,洋葱味较呛,炒饭猪扒茄汁芝士都太淡口,同医院 canteen 不相伯仲,隔离枱位四眼 uncle 直头要求比豉油佢添!食焗猪扒饭要捞豉油真阴功!不过吹咩,我日日都爆场排长龙,您话知我啦!

鲜奶炒蛋火腿厚奶油包
鲜牛出前一丁
鲜茄焗猪扒饭
鲜茄焗猪扒饭
2014-08-09
等候时间
10 分钟 (堂食)
鲜奶炒蛋火腿厚奶油包