2018-11-11 1108 浏览
今日去东广场揾食,原来而家多咗好多食店,见到薯芝味几有趣。舖位唔大,但都摆到4-5张枱喺舖入面,舖出面都有3-4张枱。主要系叫set, 个set可以拣焗薯或者法包,再拣酱汁同埋配菜,然后拣主菜,有pasta 同埋salad,最后拣埋饮品。👉🏼我拣咗焗薯配招牌芝士酱同埋牛油粟米加菠萝、菠菜长通粉、龙眼蜜。觉得芝士酱味道偏淡同偏甜,同我想像中有出入。长通粉嘅菠菜汁亦系偏淡,我估佢落咗好多cream或奶制品去煮,因为我有lactose intolerant 食完个胃会唔舒服。杯龙眼蜜唔错,甜度适中。👉🏼呢个餐唔同嘅系主菜系沙律,饮品系玫瑰花绿茶。个沙律捞咗酸酸甜甜嘅酱,系几开胃,而杯茶就一般。整体呢餐份量好够食,但味道一般,以$55一个set这价钱吃到这个质素,都冇得挑剔。
今日去东广场揾食,原来而家多咗好多食店,见到薯芝味几有趣。