2024-05-27
今次推介一间啱晒reu/gathering既餐厅👯♂️,系巷仔入边嘅恒威商业中心9楼,个入口有啲难揾。黎之前记得要电话预约🕜,因为餐厅无入座时限,所以有机会冇位。餐厅分2个时段,夜晚6点系分界,6点前后都系任坐,开到凌晨12点🌃老板几好倾,入面有好多boardgame🧩。野食嗌左罗勒海鲜螺丝粉🍝($139💰),几fresh,配料丰富,有鲍鱼、虾🦐、蚬肉、鱿鱼🦑。依度嘅野食都系即叫即整,热辣辣🔥,但时间上要等耐啲。蜜糖鸡翼🍗($61💰)都几出色,甜同脆。野饮价钱贵啲💰,50-60蚊一杯,不过份量好多,而且跟餐嗌会平啲,饮得出系真系榨出黎,所以建议嗌啲甜嘅配搭。我个日个杯青柠沙冰🍋有涩味,酸酸地几过瘾。另外仲嗌左草莓黑醋汁配吉列鸡扒沙律($110💰),鸡扒好香脆,汁酸酸甜甜好开胃😍呢度啱晒成班朋友玩boardgame吹水,价钱唔贵又可以坐得耐😌P.s. 因为餐厅话唔俾影餐牌,所以冇影到🙈
P.s. 因为餐厅话唔俾影餐牌,所以冇影到🙈