2020-04-10 744 浏览
牛藏推出左288午市放题,好值得试吓!呢一个餐包咗头盘刺身,烧海鲜及烧牛。头盘唔使主动落单,佢就会自自然然送去你枱面。所有食物质素都好高,但无估到居然会有咁大板既海胆,其他刺身都好鲜味,冇估到食牛肉放题都会有呢一个质素。海鲜包括左4 只虾、两只蚝、两只扇贝,一条鱼,都好新鲜!牛就有和牛牛筋肉、牛舌、牛胸腹以及美国谷治牛。讲牛有牛味好老土,但系其实呢个就系质素嘅保证!特别系牛脷,我钟意烧到脆卜卜,食落好有质感但唔会嚡。除咗佢嘅预设头盘,你仲可以用手机app自助落单,唔需要每一次都揾侍应同你落单,快捷方便,又冇咁容易出错!自己落单都有好多唔同类型嘅牛肉、猪肉可以选择!我试咗西冷、肉眼、牛空腹、牛肉粒、五花腩、厚切谷饲猪等等。自助落单嘅食物质素都唔会比预设头盘嘅差,有99分!因为我比较钟意冧身嘅肉,所以牛脷以及肉眼比较适合我!喜欢有咬口嘅朋友就可能会钟意牛空腹以及西冷牛味比较重但需要咬多两下喇。猪肉都好有惊喜,猪肉唔腥,咬落仲有油脂,香味十足。另外仲有好大范围系自助饮料,估唔到午市呢个价钱都居然有 Asahi 啤酒,清酒、梅酒、特色嘅茶同埋汽水。我就饮左Asahi 啤酒同梅酒,啤酒够冻,泡沫
牛藏推出左288午市放题,好值得试吓!

海鲜包括左4 只虾、两只蚝、两只扇贝,一条鱼,都好新鲜!

特别系牛脷,我钟意烧到脆卜卜,食落好有质感但唔会嚡。

猪肉都好有惊喜,猪肉唔腥,咬落仲有油脂,香味十足。

我就饮左Asahi 啤酒同梅酒,啤酒够冻,泡沫较多,冇得输;梅酒偏甜,但都好饮。
最惊喜嘅系佢居然有Häagen-Dazs杯装雪糕,韩国蜜瓜雪条,仲有两个雪柜放甜品。Häagen-Dazs雪糕仲有三款味,我食咗朱古力味,本身好想食多条蜜瓜雪条,但系烧肉太好味食得太饱,放弃左!

真心讲,呢一个餐真系好抵食有好高质素,呢个抗疫餐好似话暂时做到五月底,有机会都要食多次呀!