2022-06-10 346 浏览
见今日齐脚返工,所以plan好左一齐去食春水堂饮珍珠奶茶🧋~预左lunch hour要排队等位,出奇地好快有位入座,入到去几乎满座咁济…春水堂就无lunch set嘅,全部都要散叫,最后我就叫左照烧鸡便当($ 82)加珍珠铁观音奶茶($ 34),便当会附送埋一碗肉丸汤,但个汤就好似滚水咁⋯清淡💧;便当份量大大份,有大量鸡肉再有菜/菇/鸡蛋等等嘅配菜,食极都食唔完😌。食物质量系多嘅…不过味道就唔觉有咩特别,好似一个普通照烧鸡饭(仲要小汁😫)咁。而野饮方便都不过不失嘅珍珠奶茶🧋。总结: 因为之前食过一次系好好味,杯台式奶茶真系好有台湾嘅味道,但经过今日呢个lunch之后,我谂无咩必要都唔会再encore了❌

台式鸡肉便当
2022-06-10