2018-10-16 189 浏览
响葵芳运动场练完跑,有些口干,又想吃些甜品,妹妹话附近开了一间间甜品店,就去试试。好喜欢吃芒果,很多芒果做嘅甜品都系我嘅心头好,杨枝甘露当然喜欢,喜欢它的酸酸甜甜,一见到餐牌有,唔洗谂,就这个,呢个仲要唔系平时食开嘅杨枝甘露,系加咗丸子嘅,都系我嘅最爱杨枝甘露系由糖水、芒果汁、鲜忌廉、西米、芒果粒和西柚肉等材料做成再雪冻嘅甜品,加了鲜忌廉嘅糖水口感滑润和再配合清甜爽口嘅西米、芒果粒和西柚肉,系一个好有层次嘅甜品。可惜呢碗就完全做唔到,唔冻不再话下,仲要芒果粒同西柚肉寥寥可数,又没有芒果味,西米虽然大大粒,但系就完全没有口感,真系好失望,唔知葵芳几时先有间似样嘅甜品?

杨枝甘露
2018-10-07