2021-06-11
今日入左元朗探个朋友,佢知我中意中菜,夜晚带左我黎呢度饮茶😊两个人叫左个晚市套餐,包左个汤+竹筒饭+菜+是日甜品,点心就叫左鸳鸯鲜虾米网肠同红油抄手~❤️鲜淮山莲子百合炖螺头汽锅炖汤 (套餐价$83)足料,味道清甜,养心神健脾胃推介👏❤️鲍鱼鸡粒竹筒饭鲍鱼唔会过熟,口感好👍 鸡粒嫰滑胡椒味重,好有妈妈的味道,食得出无味精😋⭐白灼菜心几靓无渣,口味清淡,好似连食油都无落😅 所以色泽唔够靓同唔太滑,但好健康 (我地自己加左啲豉油)❤️是日甜品桂花糕清甜足料,见到好多桂花粒同杞子,软硬适中,出色!👏❤️鸳鸯鲜虾网米肠卖相精致,唔只有外观仲有内涵好好食🤤外层肠粉皮唔算薄但好滑!里面虾肉爽口,橙色包住🥕,绿色包住蔬菜,加埋啲脆脆既口感,层次丰富😋⭐红油抄手皮薄馅靓,有啲菜,木耳同猪肉,不过个酱汁唔够香同惹味,系健康版红油抄手😅即叫即蒸既点心真系零舍唔同!😋 埋单先每人$80,健康抵食又好食👏👏😍
两个人叫左个晚市套餐,包左个汤+竹筒饭+菜+是日 甜品,点心就叫左鸳鸯鲜虾米网肠同红油抄手~
❤️鲜淮山莲子百合炖螺头汽锅炖汤 (套餐价$83)
足料,味道清甜,养心神健脾胃推介👏
❤️鲍鱼鸡粒竹筒饭
⭐白灼菜心
❤️是日甜品桂花糕
清甜足料,见到好多桂花粒同杞子,软硬适中,出色!👏
❤️鸳鸯鲜虾网米肠
卖相精致,唔只有外观仲有内涵好好食🤤
⭐红油抄手