2012-08-21
今日超无聊学人写评上星期见过某报介绍,见到佢影果d猪仔包🐷好Q,今天下午约埋个friend一齐去试下叹个下午茶😁,行到门口见佢哋栋个餐单出来,下午茶有8折超开心!仲话冇味精,食完就知系米冇落lor。店铺不算大,但装修得几骨子,睇得出有小许心思,唔睇仲以为系果d乜乜coffee shop,估你唔到lor,好鬼肚饿坐下急不及待看看有咩食,叫了我想吃的猪仔包,烧买,虾交春卷,棉花鸡,叉肠,全部大路野 。猪仔包原来叫成实豆沙包(真搅事)外形好讨好,但冇乜特别,豆沙不太甜个包都崧软,如果系十胜红豆就更好hahaha虾交皮不够薄😌,咬落去都有鲜味和弹牙,如果大只d更好😝烧买又几大粒,咬落去唔会一pet嘢咁有d𡁻头,抵赞👍春卷OK啦,冇油啉啉,都几脆口,不过d喼汁唔系用我喜欢嘅李xx,我个人不太喜欢蒜蓉虾春卷,因怕有口气,不过都要就下人。叉烧肠不过不失,层粉张未够滑,但不会太厚,豉油ok,但唔够香,棉花鸡D鸡几滑,但我冇食鱼肚,不过见到都胀卜卜,唔似蒸定我果friend就食哂low。冇口渴唔似有落味精,因我对味精好敏感,整体都不俗,最唔好就系冇厕所,又唔收card和八达通要扣分,埋单70几,抵食
虾交
皮不够薄😌,咬落去都有鲜味和弹牙,如果大只d更好😝
烧买
又几大粒,咬落去唔会一pet嘢咁有d𡁻头,抵赞👍
春卷
叉烧肠
不过不失,层粉张未够滑,但不会太厚,豉油ok,但唔够香,
棉花鸡
要扣分,埋单70几,抵食