2017-12-31 5372 浏览
老公系海贼王的死忠粉丝,黄埔新天地最近开咗香港首间海贼王主题餐厅,没可能不去吧!!(由于怕唔好食所以我们来之前已经喺出面食咗嘢打底,本来打算只系嚟睇下环境,但原来野食都不错所以才决定写一篇食评赞一下!)门口嘅烈阳号船头会喷烟其实我哋大约六点钟去到,系户外排咗大约1.5个钟, 好在而家系冬天而今日唔算好冻亦唔焗,不过迟下夏天来的话,应该要自备风扇同伞。环境我就唔特别写啦, 留返空间畀各位海贼王的粉丝到时来到先心心眼。老实说,来得主题餐厅唔会太特别期望食物非常好吃同埋平,而海贼王啲食物既质数同价钱我是接受的。老公叫咗个超级肉盘,有羊架,牛扒,猪仔俾同大肉肠。肉,全部都系肉,全部都系肉!!(同路飞一模一样)羊架同猪仔比有惊喜,系好食的!牛扒同大肉肠都不错,但未致到超级好食。上网听人讲所以一早知个卓洛梳打绝对唔好饮。 点解都仲会点系纯粹为咗个杯垫遗憾是我们六点去到排队都未够早,所以草帽蛋糕只系见到净返一个,而chopper蛋糕更加一早卖晒见都见唔到冇法啦,下次一于再早啲嚟,因为真系好想试chopper蛋糕!!!

门口嘅烈阳号船头会喷烟

路飞jumbo肉盘

老公叫咗个超级肉盘,有羊架,牛扒,猪仔俾同大肉肠。
肉,全部都系肉,全部都系肉!!(同路飞一模一样)

卓洛梳打

上网听人讲所以一早知个卓洛梳打绝对唔好饮。
点解都仲会点系纯粹为咗个杯垫

草帽小子蛋糕

2017-12-30
等候时间
90 分钟 (堂食)
用餐时段
路飞jumbo肉盘