2019-08-03
佐敦个头劲多好野食,今次一试好多好评嘅火锅🍲店,二家姐!装修入型入格,好似去左古代咁,连成个厕所🚽都系金光闪闪!😂服务好好,特别条围裙,so cute~~.🍲麻辣鸳鸯锅(中辣) $128 (4.5/5)个锅写住正宗原味重庆火锅,有几正宗我就唔识分,辣都飞起应该系正宗啦🤤辣得黎好过瘾,边食边流鼻水😂😂😂食完真系唔口渴,无花无假!好彩叫左个鸳鸯锅,中间系药膳清汤,渌菜一流!解辣之选!.🐂安格斯牛颈脊(中份)$168 (5/5)十分香牛味!满口油香,无论渌辣定唔辣嘅汤都好正!两个人食中份已经好够!新鲜又唔韧,正到呕!. 🍡三宝手打丸$88 (5/5)贵得有原因嘅手打丸,分别有鲮鱼丸、墨鱼丸🦑、虾🦐丸,粒粒弹牙!而且墨鱼切到粒状,虾仲系切段状,口感十足!十分好食!.🥟小汤包 $48(3.5/5)感觉好似厚皮版小笼包,里面包住猪肉,一咬落去啲汤汁必出黎 💦💦咪睇佢细细粒,食落去非常饱肚!😱.🦐鬼马油炸鬼 $68 (4.5/5)即炸即食油炸鬼,非常脆口!加埋虾肉,好食都停唔口!我仲当佢响铃咁,浸一浸汤先食,肥到爆!😂.仲叫左滑豆腐($38)、杂菜篮($48)、午餐肉($38)。每一次打边炉都必食!
🍲麻辣鸳鸯锅(中辣) $128 (4.5/5)
🐂安格斯牛颈脊(中份)$168 (5/5)
🍡三宝手打丸$88 (5/5)
🥟小汤包 $48(3.5/5)
🦐鬼马油炸鬼 $68 (4.5/5)
仲叫左滑豆腐($38)、杂菜篮($48)、午餐肉($38)。每一次打边炉都必食!🥰
总括而言,二家姐真系正!食物质素同价钱成正比,绝对值得黎一试!