2019-03-01 469 浏览
好耐无食过咁高质嘅日本菜啦!本来朋友俾咗两间我㨂,但睇相已经觉得呢度好吸引。今次系第一次嚟,但相信我一定会再嚟!先嚟一个野菜沙律做前菜,摒弃咗传统芝麻酱,换上特制酱汁,酸甜清新口感兼具有诚意,好有惊喜!再嚟一个茶碗蒸,里面用料一啲都唔行货,蒸蛋颜色带少少啡色,相信系因为已作调味。连前菜都咁用心,好难得呀!我叫咗个刺身餐,由于个人比较麻烦,唔钟意白身鱼,特别先问咗员工今日刺身系乜。原先设定系拖罗。。带子。。池鱼。。左口鱼,但两款鱼都唔系我飞佛,所以就胆粗粗问吓师傅可唔可以换。。就算系三文鱼我都ok..师傅好爽快就答应帮我谂吓,然后嚟到时就变成咗海胆、带子、拖罗、鲷鱼同左边另一款唔知系乜嘅鱼。起初我都惊惊哋,之前食过呢类鱼都好腥亦好重鱼味,但嚟都就试下啦。。点知烧过嘅鲷鱼好香,鱼肉带爽甜,右边嘅就用咗柠檬汁调味,鲜甜又毫无鱼腥。海胆同带子更加唔洗讲,拖罗嘅鱼油香亦非常出色。朋友叫嘅笼仔鳗鱼饭一打开已经超香,份量十足,鳗鱼够滑亦软腍,连饭都充满香气。今餐完全系令心情走入晴朗嘅一餐呀。。而且只系百零蚊,有咁嘅水准真系好抵赞!
好耐无食过咁高质嘅日本菜啦!

• 刺身饭
  • 鳗鱼蒸笼饭