2024-01-09
大围 📌糖宫近来成日收迟工, 减下压想食糖水 "减肥又变咗口号" 😌 喺大围乱咁行,见到未食过 [ 糖宫 ], Scan 下🧐 个 Menu 📜 都几多选择,亦都几吸引, 纠结咗一下,就嗌咗个 Take Away 试下。 另外,要赞一赞佢个 Menu好清晰,完全系一睇就知道个 items 系有咩种类、配料、汁底,都一目了然。🥭 爆芒 $54金袖 🍊 • 寒天◽芒果布甸 🍮 芒果 🥭 小丸子 🍡 • 芒果汁🍹 • 芒果雪糕 🍧 估唔到无心插柳却又惊喜处处 🎵🎶 佢嘅芒果汁系新鲜芒果整 🥭 芒果味香甜,唔系好似其他舖头咁会 Mixed 埋啲水/冰 + 糖沟稀做汁底,所以满满芒果嘅香甜,如果个芒果布甸有埋芒果肉就更加 Perfect 😙 而柚子🍊 粒粒都饱满多汁,寒天系细细粒,好有咬口,仲有烟烟靭靭小丸子 🍡 至于雪糕 🍧 我就转咗做云呢拿。其实,云呢拿雪糕同芒果汁,不嬲都系天作地设嘅绝配,雪糕 🍧 完全系将呢个 🥭 爆芒升华 🌟🔅 总括嚟讲,我觉得呢间 [ 糖宫 ] 都几真材实料,好多配料,最重要就系选择好多,见佢营业到凌晨,相信我好快就会再 Encore 💙🔆 P. S. 原来外卖买满
🥭 爆芒 $54
金袖 🍊 • 寒天◽
芒果布甸 🍮 芒果 🥭
小丸子 🍡 • 芒果汁🍹 • 芒果雪糕 🍧
🔆 P. S. 原来外卖买满100蚊送一款 糖水,下次可以买埋比猪队友一齐食,唔知系送咩款糖水呢❓