2023-03-16 48 浏览
呢间本土拉面一直以黎都好受欢迎!!每次黎到都大排长龙,所以都无机会食到.今次趁住自己今日早收工,未够6点就已经过左黎旺角店,终于可以试到佢地嘅拉面.海老沾面一上枱已经见到2大块炙烧过嘅厚豚肉!经炙烧后嘅豚肉带出一阵炙烧香气.三层肉分布分均,一层肥肉一层瘦肉,入口香浓又唔会过腻.拉面用上粗身小面拉面,可按自己喜好去选择面条软硬度.拉面明显地见到粒粒小麦粉,面条充满弹性而且挂汤力强.海老沾面汤充满海量樱花虾,汤底带住浓厚虾香.拉面沾上虾汤嘅时候,同时挂上满满樱花虾,令虾味更浓郁.汤底内仲有粒粒豚肉,令汤底亘我丰富.辛辣拉面呈橙红色嘅辛辣拉面汤底已经感受到果份辣劲.特浓豚过汤底加上辣味,相当惹味得黎辣味越食越香.叉烧同样经炙烧过,味道充满豚脂香,一层肥肉同一层瘦肉,口感丰富.溏心蛋蛋黄浓稠充满蛋香.拉面同样弹牙且充分地挂上热汤.鸡软骨棒软绵嘅鸡肉棒中带住脆卜卜嘅鸡软骨!煎饺子饺子底煎得够香脆!脆卜卜又唔会骨干身,内里饺子馅juicy.Sage有气茶估唔到呢到仲有sage有气茶!平时已经好钟意佢地嘅苹果桂花茶,清香又解腻.

海老沾面

辛辣拉面

鸡软骨棒
软绵嘅鸡肉棒中带住脆卜卜嘅鸡软骨!

煎饺子

Sage有气茶