2022-09-07 113 浏览
食过番寻味,今次去开将军澳frd屋企,大家都谂唔到食咩之际,于是我就介绍左陈仪兴,大家都一致话打冷够晒正。人数关系,今次外卖番去屋企,边食边倾边睇youtube,仲正。外买落单后,系附近行左个圈,唔使等好耐就已经有得罗。餐厅好细心,仲准备左一大保暖袋包住外卖,职员都细心提醒我地入面有汤,要小心,我见炸野既外卖盒餐厅系盒度剪左开口”梳气”,唔使怕罗到番屋企会焗到淋晒。好体贴的服务,最后当然可以安全到家,而炸物依然系保持到松脆。外卖份量每一道菜都好大份,而且到屋企都系keep到热度,厉害。卥水鹅件$138份量非常多,鹅肉嫩和卤水味唔算重,能够食到鹅肉本身既味道潮州蚝饼$85超多超大粒既蚝,炸粉唔会好厚,外卖依然keep到松脆,必点冻食黄油乌头$188鱼肉嫩,新鲜无泥味,品质有保证潮州浮豆腐$75外酥内嫩,刚炸起放左一阵的豆腐唔会感觉好油腻,到家亦keep到脆口,配唔同酱汁一流糯米酿大肠$98糯米非常香,烟烟韧韧,肠衣处理得非常好,没有怪味道,紧紧的包住糯米,心机菜,值回票价姬松茸无花果雪耳鸡汤$68茶树菇杞子圆肉炖乌鸡汤$68足料火喉老火汤,疫情日子,补一补身百毒不侵传统反沙芋$88又是一

卥水鹅件$138
份量非常多,鹅肉嫩和卤水味唔算重,能够食到鹅肉本身既味道

潮州蚝饼$85
超多超大粒既蚝,炸粉唔会好厚,外卖依然keep到松脆,必点

冻食黄油乌头$188
鱼肉嫩,新鲜无泥味,品质有保证

潮州浮豆腐$75

糯米酿大肠$98

姬松茸无花果雪耳鸡汤$68
茶树菇杞子圆肉炖乌鸡汤$68
足料火喉老火汤,疫情日子,补一补身百毒不侵

传统反沙芋$88
又是一心机菜,亦是我们非常期待既菜式之一,因为现今唔系好多地方会食到,对上一次食都应该十年八年前,一层一层既糖包住松化既芋头,回忆既味道,大家一路倾唔觉唔觉就食晒,有d唔够喉,下次一定要encore
外卖自取