2025-01-05 2838 浏览
今日多谢我朋友请我去一间我未去过嘅餐厅:Rosewood - bluhouse, 餐厅主打食意大利菜式。今次点了三道菜:八爪鱼橄榄沙律好新鲜好弹牙亦都唔会好硬,非常之嫩滑做得好好,份量都几多。意式火腿布拉格芝士开心果烤圆形薄饼 - 第一次食呢种Pizza dough感觉好烟靭松软,个面包亦都烤得又香又松脆真系冇嘢可以挑剔。再食埋香辣蕃茄伏特加短管意粉,佢个芝士同蕃茄味好浓,亦系有少少辣味令人好容易入口,通常短管意粉嘅质地比较硬㗎,坦白讲平时我好少食呢种意粉嘅,但系佢绝对系煮得啱啱好,令我对呢种意粉有改观。最后因为太饱都冇尝试佢嘅甜品,我相信如果多几个朋友可以食多啲不同嘅菜式,整体感觉非常好环境系冇得输啦,可以望到好靓嘅景观地方又宽敞。可以同好朋友食一餐丰富嘅午餐一边欣赏风景,一边谈天说地人生莫过于此🤩

2025-01-04
  • Octopus Salad