2024-04-10 277 浏览
今日去左👉鱼众不同酸菜鱼👈食酸菜鱼+薯粉🐟🍲食店宽敞明亮,装潢简洁现代。里面啲枱櫈摆得好企理 ,用餐空间比其他一般小店宽阔舒适,唔会令人觉得挤拥或压抑。餐厅用扫码点餐,岩晒我呢d又要少辣少甜少冰嘅人,可以按个人习惯同喜好自己落单,非常方便。食物种类除左有小食、酸菜鱼外,亦有唔同嘅套餐同新菜式,一人火锅都唔会尴尬。青椒皮蛋是我比较喜欢食嘅开胃小食,皮蛋质地饱满,味道香浓,配埋青椒嘅清爽,口感很好。味道方面,我觉得非常辣😂,算系我暂时食过嘅比较重辣口味皮蛋,好彩辣椒酱铺面,我可以拨开,刺激度真系满满,呢个辣度系以bb辣级别嘅我尽量客观评价,食唔到辣嘅要慎重。老坛酸菜汤鲷鱼片配手打薯粉系我最喜欢食嘅。酸菜汤嘅酸味清爽,蒜香味浓,香辣味强,简直胃口大开。鲷鱼片鲜嫩可口,肉质弹牙爽脆,搭配手打薯粉更加系绝配,份量亦非常足够。叫左杯利宾立梳打特饮,就系利宾立柠檬冰底,加入无糖梳打水,甜度刚好,加入新鲜柠檬,味道非常清新怡人,岩晒食辣时饮,有助解辣。红糖流心糍粑好好食,外面炸得非常酥脆,Q弹嘅糍粑包住红糖流心,当咬开糍粑时浓郁嘅红糖瞬间涌出,甜度适中,口感绝佳,食多几件都未有腻感,令我一口接一口食唔

青椒皮蛋

手打薯粉

老坛酸菜汤鲷鱼片配手打薯粉

老坛酸菜汤鲷鱼片

利宾立梳打特饮

红糖流心糍粑好好食,外面炸得非常酥脆,Q弹嘅糍粑包住红糖流心,当咬开糍粑时浓郁嘅红糖瞬间涌出,甜度适中,口感绝佳,食多几件都未有腻感,令我一口接一口食唔停。

红糖流心糍粑

整个用餐过程中,店员态度亲切周到,有礼貌又好笑容,小店就系有呢种人情味。整体黎讲,呢间食店环境优雅舒适,食物都唔错。
青椒皮蛋
手打薯粉