2023-07-27
耐唔耐铺烧肉瘾就发作,想食和牛又唔想就住就住,朋友介绍I-Square既 #烧肉牛藏,印象中开业多年,一直未有机会试,依家有和牛任食放题,仲要无时限,当然要试试。放题套餐有唔同价位选择,最平$298就有精选和牛餐,用埋快闪优惠再平$30,激抵!而我地一心想豪食和牛无限制,就拣左$638 既和牛刺身任食套餐,价钱系有啲贵,但可以任食日本和澳洲和牛,回到本。室内灯光较昏暗,都几有格调,我哋被安排座卡位,几有日式居酒屋风味。肉类和主食以QR code落单,小食、前菜、甜品、饮品就喺自助区自取。目标明确食和牛,所以集中专攻和牛,分别有日本和牛及澳洲和牛,其他肉类仲有西班牙黑毛猪、鸡肉、羊架等等。另外仲有海鲜、熟食、甜品等等,食物种类多。两款和牛都各特色,日本和牛油花多,肉稔而丰润;澳洲和牛肉味浓郁,口感较强,相间来吃最滋味。部位有西冷、肉眼、牛肋骨、薄切牛舌等,满足到各人的喜好,我就喜欢肉眼较稔滑、朋友喜欢西冷有嚼劲,烧既时侯飘来油香肉香都令人垂涎欲滴了。单单和牛已encore很多次,好满足。另外有刺身任食。一向日式放题既刺身水准也是普通,但这里的刺身却颇高质,厚切三文鱼新鲜黐稠,入口即溶,口
另外有刺身任食。一向日式放题既刺身水准也是普通,但这里的刺身却颇高质,厚切三文鱼新鲜黐稠,入口即溶,口感鲜嫩;仲有油甘鱼肉爽味道独特,带子鲜甜滑溜,甜虾鲜软。
炸物也保留热度,炸薯饼、炸蕃薯、榴梿炸蛋都香脆好味。
另外有多款蔬菜和我最喜欢既菠萝片,微微烧香果糖溢出更香甜和juicy,解腻消滞。
最后每人赠送一杯Movenpick雪糕,唔够喉自助区有多款西式切饼和中式糕点任拎。
仲俾我揾到韩国西瓜味冰条,好fresh 好清甜,最后食左2支,好开心🤩
慢慢食几个钟原来都食左好多野,唔洗赶头赶命咁先系享受😎