2023-11-13 197 浏览
收工约老友屯门食饭,老友无咩特别想食就系华都探下d小店睇下有咩岩食啦,行到黎呢间专食上海面店见有位就黎试下啦。入黎果阵人唔多可以坐卡位,餐牌一张过睇晒有咩食,主打都系上海面餐,都有三文治。串炸咖哩鸡串汤面先讲个面就都算几爽口唔会好腍,汤底都唔会好咸,碗面黎讲算ok,但碗面个匙羹一上黎就已经有d咖哩汁,希望系岩岩用黎毕咖哩落鸡串度顺便俾埋我啦,但咁样都好那西,讲返鸡串炸得比较干,应该都系返炸,咖哩汁就得几滴而且无味,麻麻地。香煎猪扒榨菜汤面老友拣既,面就同我果份一样,猪扒系普通煎猪扒,少量榨菜,都系一般般。豆浆店家标明系自家新鲜磨,豆味少少唔会好甜,都ok。香炸豆腐叫多份小食炸豆腐,就系普通炸豆腐无任何调味,胜在新鲜炸外脆内软,另跟左唿汁咁就有返d味。整体黎讲食物就普通无乜特别,价钱都算合理,不过楼面阿姐可能一脚踢比较忙啦,态度就比较傲慢d。

串炸咖哩鸡串汤面

串炸咖哩鸡串汤面

香煎猪扒榨菜汤面

香煎猪扒榨菜汤面

豆浆
店家标明系自家新鲜磨,豆味少少唔会好甜,都ok。

豆浆

香炸豆腐