2017-02-17 1144 浏览
有日无意间看到食友推介,就来照辨煮碗。一共要了三道菜,酸菜豆卜煮沙猛,沙白杂菌(煮)鸡,沙羗鸡脚。沙猛鱼超速送到,大概5分锺,系好事。可惜一夹入口系不致于冻,只系微温,鱼肉好实,豆卜最索汤汁但吃着也无咩酸菜味!沙白(煮)鸡变身成为一个火㶽用煲上,再加个gas炉!!问阿叔(比埋openrice入面将相佢睇)何解?佢好自信咁指住我手机话啱呀,就系呢个呀,我做左12年都唔知咩!?!?由小菜变成火㶽,谂住又试下,唔得!真系唔得!鸡肉鞋又淡而无味,其他杂菌同汤底又唔够味!最后嘅沙羗鸡亦做得好差,味道有不过未够火侯,好难咬!!到这时候已非常无引!再加上其他两枱客不断抽烟,拿拿声食完走人!!以后有朋友请我,都唔会再去喇,一个礼拜得一日假,不能浪费最后一粒星都唔想比
!再加上其他两枱客不断抽烟,拿拿声食完走人!!
以后有朋友请我,都唔会再去喇,一个礼拜得一日假,不能浪费

最后一粒星都唔想比
2017-02-16