2018-11-29
期待已久嘅大埔墟火车站分店终于开咗啦!店铺一如既往行日式和风装潢,而且几光猛,系一个吸睛嘅店铺。除咗有出名嘅半熟芝士挞同半熟芝士蛋糕买之外,原来依家仲有蛋糕买,我实在太耐无食啦🙈。正因为太耐无食,所以急不及待买咗个半熟芝士挞即场食咗先,然后再买一盒5件嘅半熟芝士蛋糕返屋企同屋企人happy share!🔹半熟芝士挞 $22 即场食嘅关系,店员好贴心比埋纸巾我垫住。第一啖咬落去,系芝士控幸福嘅感觉🤤!挞皮硬度适中又好脆身,而且皮薄馅多。芝士味超香好浓郁,半熟状态又唔会话太流心,口感软绵绵,不错!如果个挞再热多少少会较佳。$22一个其实都几贵,不过间唔中食下都ok嘅😂🔹半熟芝士蛋糕 $80 五件 店员好贴心放咗一个小冰袋嘅物体保持住半熟芝士蛋糕嘅温度,就算我返到屋企即刻食,个口感同蛋糕温度都keep到!虽然细细旧,但每件都好重身,而且份量岩岩好,唔会惊食唔哂。味道keep到水准,内层芝士软绵绵真系好正呀,而且食完一件都唔会话有肥腻嘅感觉,好想再继续食🤤📍半熟工房大埔雅运路大埔墟地铁站TAP 22号铺..环境分数:8/10食物分数:8/10Encore分数:8/10
🔹半熟芝士挞 $22
🔹半熟芝士蛋糕 $80 五件