餐厅: 小魚兒 (金馬大廈)
资讯:

2024-10-26 147 浏览
之前跟朋友讲过呢间小鱼儿啲鸡煲好好味,今日佢突然话想试吓,于是我带佢去尖沙咀分店试试。🥢 重庆鸡煲可以选辣度和麻度,我朋友唔食得太辣,所以我哋拣咗BB辣度同埋BB麻度,鸡煲里有大量紫洋葱和芫荽,散发出大量香气,而鸡肉够晒嫩滑兼且好入味。🥢 烧鸡软骨串鸡软骨烧到焦黄酥脆,内部仍保持到嫩滑嘅口感,够晒鲜香脆口。🥢 烧白鳝白鳝烧到外皮够香脆,而肉质非常细腻,呢种外脆内嫩嘅口感充满咗层次感。🥢 蒜香牛油烧扇贝扇贝嘅肉质非常细腻鲜美,蒜香嘅浓郁和牛油嘅香味,使到扇贝更加香滑。🥢 炸双皮奶炸双皮奶嘅外层够酥脆可口,而内里系嫩滑嘅双皮奶,奶香四溢,甜度适中,不会过分甜腻。🍹 草莓乳酸爆珠梳打草莓味够香浓,里面重有超多嘅爆珠粒粒,而梳打带嚟清爽的气泡感,口感好清新酸爽。🍹 竹蔗茅根朋友拣咗竹蔗茅根嚟清清热气,够晒清润。

🥢 重庆鸡煲

🥢 烧鸡软骨串
鸡软骨烧到焦黄酥脆,内部仍保持到嫩滑嘅口感,够晒鲜香脆口。

🥢 烧白鳝

🥢 蒜香牛油烧扇贝

🥢 炸双皮奶

🍹 草莓乳酸爆珠梳打

🍹 竹蔗茅根
朋友拣咗竹蔗茅根嚟清清热气,够晒清润。

2024-10-23
  • 重庆鸡煲