2023-06-26
呢间猫猫 Cafe原来已经系第三间分店🤗我地一去到门口首先要用自动鞋套机套上鞋套(阿仔真系觉得好新奇😂不过著左鞋套真系要好小心行路😂真系好鬼跣🫢)之后再要用酒精搓手液消毒双手先可以入去,环境非常卫生,好多猫猫🐱但完全无臭味,猫猫都好干净,仲大部份都好亲人😍成日走黎我地张枱😂有只仲影影下相痴住左我大脾😍,佢地d毛仲好靓好滑😍😍而地方就够大,日系木色装修,中间有棵比猫猫爬既树比我地同猫猫影相打卡📸而我地就叫左牛油果鸡胸藜麦沙律 $98牛油果🥑新鲜,鸡胸好嫩好滑,加埋藜麦,健康又好食!夏威夷薄饼$98味道正常,好多芝士,唔系好大份,系细 size 分到4件美国猪胺架伴青柠苹果酱 $168猪扒厚身,肉质粉嫩,配埋个苹果粒🍎甜甜地酸酸地几得意,薯蓉都好滑海盐芝士奶盖鲜果牛角包窝夫 $98曲奇雪糕🍪🍨伴牛角包窝夫松脆酥香,面头淋左d蜜糖🍯,配上新鲜士多啤梨🍓和蓝莓🫐,再加上细细粒棉花糖,芝士奶盖略嫌偏咸左少少🤏食既时候可以点少d😂日本伯爵茶芝士蛋糕🍰配雪糕 $58芝士蛋糕好 Creamy,伯爵茶味都几浓🍨雪糕球冇得拣味,所以都系曲奇雪糕😂🍫Oreo 脆脆朱古力云朵沙冰 $62顶层有厚厚嘅 crea
而我地就叫左
牛油果鸡胸藜麦沙律 $98
牛油果🥑新鲜,鸡胸好嫩好滑,加埋藜麦,健康又好食!
夏威夷薄饼$98
味道正常,好多芝士,唔系好大份,系细 size 分到4件
美国猪胺架伴青柠苹果酱 $168
海盐芝士奶盖鲜果牛角包窝夫 $98
日本伯爵茶芝士蛋糕🍰配雪糕 $58
🍫Oreo 脆脆朱古力云朵沙冰 $62
顶层有厚厚嘅 cream系上面好滑,加入了 Oreo碎味道更浓郁,Oreo碎令成杯野更有层次感,超好喝!可能太甜🫢阿仔饮完起哂痰🙈如果唔太好甜野嘅要叫少甜 😅但因为我本身食得好甜🤭越甜越好 😝所以觉得好好饮😚
另外🐢🍯叫左茉莉绿茶鲜奶(冻)$56 &洛神红莓莓干花茶加蜜糖(热)$72,佢话都几好饮
我见阿仔饮到起哂痰咁🤣所以要左杯热水😂但热水一杯原来都要$2
呢间猫cafe 特别在唔收入场费,亦无计时收费,猫奴们真系要去Urban cafe 朝圣啦🤗🤭