同朋友好耐冇出铜锣湾喇揾下有咩好食之际,无意中发现呢度因为第一次黎,谂紧食咩时店员都好细心咁行黎同我地推介食物听完介绍都已经急不及待HAM, BURRATA WITH SEASONAL FRUITS采用左24个月Parma Ham ,配上时令生果, 当日系柿同蜜瓜, 两款水果都好甜,搭配埋Burrata Cheese既香浓醇香,加上开心果碎,所有野加埋一齐食好夹TUNA TARTARE牛油果打成蓉, 整到好似一球雪糕咁,口感食落非常creamy吞拿鱼粒用左余均益牌既辣椒酱去调味味道非常香, 搭配埋口感松脆既紫菜脆片同炸米片一齐食,卖相精致之余,味道亦十分出色系一道好开胃既前菜CRISPY SHORT RIB牛小排外层烧到好焦香但切开后入面肉非常嫰同埋juicy搭配埋红酒山楂汁,青酱完全带出牛肉既香而垫底既薯蓉充满牛油香令人不自觉一啖一啖咁清碟DRUNKEN CRAB PASTA用上雪蟹,搭配绍兴酒,鸡油既墨汁意粉侍应一放底后已经闻到好香好浓既绍兴酒香意粉软硬度适中, 索哂鸡油同酒香,而且蟹肉嘅份量都非常多,每撮都食到一丝丝既蟹肉系近年食过最有惊喜既一道意粉SALT BABETanger
同朋友好耐冇出铜锣湾喇
揾下有咩好食之际,无意中发现呢度
因为第一次黎,谂紧食咩时
店员都好细心咁行黎同我地推介食物
听完介绍都已经急不及待

TUNA TARTARE
吞拿鱼粒用左余均益牌既辣椒酱去调味
系一道好开胃既前菜

CRISPY SHORT RIB
牛小排外层烧到好焦香
但切开后入面肉非常嫰同埋juicy
搭配埋红酒山楂汁,青酱
完全带出牛肉既香
而垫底既薯蓉充满牛油香
令人不自觉一啖一啖咁清碟

DRUNKEN CRAB PASTA
用上雪蟹,搭配绍兴酒,鸡油既墨汁意粉
侍应一放底后已经闻到好香好浓既绍兴酒香
系近年食过最有惊喜既一道意粉

SALT BABE
Tangerine Peel Infused Gin同Pear Liqueur做基底,搭配腌柠檬,响咸酸方面好有层次感
朋友话呢杯好上瘾
饮完仲想再encore

SAKE SOUR
用上三粒米既Sake, 搭配菠萝汁, 柠檬同埋蛋白
饮落好清新, 菠萝同柠檬香配上Sake变得非常易入口

都算系近黎食过好高质既餐厅了
环境坐到舒服
每上一道菜都有店员同我地讲野返食材同食法, 而每道菜出到黎都好有惊喜
而且环境舒服, 店员有礼
要bookmark呢度下次再黎食先
  • DRUNKEN CRAB PASTA