2015-04-25
咪走鸡系大埔插旗多年,今晚先第一次黎帮衬,舖名虽然怪鸡,但胜在够突出。街坊生意,出品、环境、服务都几好,一间不错既广东小炒。青红萝卜汤,是晚例汤,又几好饮㖞 ﹗用锑盅装住再放入胶碗内,能保持温度较长时间,滚热辣,非常浓郁,拍得住炖汤,够火喉,正!咪走鸡,半只多谢 HKD70 蚊正。依度既招牌菜,用瓦砵上菜,热腾腾出晒烟,炸炸声起晒泡,见到劲开心,哗哈哈 ﹗卖相似菜胆鸡,即刻整旧髀试试,味道似咸鸡又似沙姜鸡,肉嫩而弹弹的,肥瘦适中,满意,不错。个鸡捞饭都十分惹味!麻婆豆腐,捞饭名物!最初想食另一捞饭绝配鱼香茄子煲架,但居然卖晒茄子啰,依排出街食饭经常叫咩无咩,真邪门 ﹗ 大部份包仔豆腐都够滑,味道香浓,肉味、咸味、辣味够 balance,如果可以再热啲就更好。我个人钟意细细粒滑豆腐啰,可以完全跟白饭溶为一体。