踏进北角这家店,首先系被佢𠮶种家常的气氛吸引。一嚟到就闻到一股扑鼻嘅炭香味,真系好引人注意嚟㗎!我就即刻叫咗餐单上面几款招牌菜,每一样都搞得我兴奋过瘾。先讲讲𠮶个烧春鸡,啖啖肉感觉得出厨师嘅用心,外皮焦香得嚟唔干巴,肉质软滑得黎味道又足够,一啖落去香口得滞,真系正!坐我对面嘅朋友点𠮶份牛油酱蟹肉扁面条,份量真系几够意思,蟹肉满满噏得我都想换盘。至于蒜香牛油鸡翼,哗,佢嘅香味已经把我带入一个美味嘅世界,每一口都是硕果仅存嘅美味见证。而且呢,食物嘅质素与价钱成正比,就算唔系食评家我都会赞佢好抵食。每一道菜都流露出厨师对食材嘅尊重同埋对食客嘅贴心,无论系咋咋声嘅炭烧香,定系细腻嘅滋味层次,都话俾你知,呢度绝对系北角嘅隐世美食角落。总括来说,呢间铁板烧成就晒一个美食好去处嘅名。你要轻松又要食得开心,绝对可以考虑踩一踩呢间,一试成主顾嘅机会高!🍖🥘🔥