2024-11-22 657 浏览
OpenRice上面见到嘅一间旺角嘅🍲火锅店,叫做一锅堂,人气爆灯!利申放假就约埋班friend一齐去饮食一顿要食到大满足为止 😆🌟首先,我地就拣咗杏汁猪肺汤嘅火锅汤底黎开始。汤底味道浓郁悠长,越饮就越有味,一试就觉得唔得啦 🍲🌟而扬嘅就有我哋嘅主角: 安格斯牛肉啦!每块肉都炸得鲜嫩又唔失味,酱味咸香适中,整体来讲好夹口🍤🌟另一个令人期待嘅选择就系我哋嘅日本产黑毛和牛啦。好稀有喺火锅之间见到呢款肉类,食本身已经好美味,烚埋尤其更好🥩🌟至于我哋食物嘅最后一部分,就考虑到咗花雕浸安格斯牛肉、极上安格斯牛小排同埋手切牛肴肉啦,全部嘅食物都保存得鲜好食,味道浓郁入口生津,真心推荐👍🏻食完之后,我哋都觉得好满足,一锅堂嘅汤底味道够香够惹味,加埋超级快手嘅服务生,食物送上嚟快得惊人,大得一百分 💯 呢间火锅店我梗系会再嚟,大家约餐就梗系拣嚟呢度啦!