2023-09-26 244 浏览
荃湾出名多好嘢食,朋友介绍呢间中菜馆,主打无限时点心、小菜、烧味、甜品,款式多过50款,座位都算阔落,价钱超级亲民化,难怪平日晚上都咁full,想去嘅记得要book位😂去得酒楼点少得食点心~ 呢度用纸仔落单,感觉好传统🤣 最贴心嘅系可以一粒粒叫,唔怕浪费!叉烧包、流沙包、小笼包、蒸排骨、芋丝炸春卷、炸云吞、萝卜丝酥饼、咸水角样样食晒,即叫即整,新鲜热辣辣,需要等候一段时间!个人最喜欢虾饺皇、蒸凤爪、鲜虾烧卖、同牛肉球,虾饺有成四只虾咁多,爽口弹牙,但皮厚咗少少、凤爪胀身,皮骨松开,食落腍滑松软、烧卖口感扎实,十分多肉、牛肉球超级大粒,唔粉,具弹性,肉味香浓,唔洗淋喼汁都OK😛肉类、蔬菜同小食都有好多选择,流沙蛋、花雕醉鸡、蜜汁叉烧、红烧豆腐、四季豆、炒牛肉、炒虾仁、炒斑球,最推介黑醋骨同菠萝咕噜肉,好大碟,黑醋汁包住排骨,晶莹亮眼,带点半肥瘦、菠萝咕酸甜开胃,外脆内嫩,有料☺️出面嘅自助区有熟食、炸物、甜点、饮品,唔知系咪日日唔同,但今次食到嘅猪扒同鸡软骨都系必食item,另外一定要留肚食糖水,特别推介番薯姜汁同红豆沙,够热而且甜度适中,超正😎