2023-03-19
同两位闺蜜饭聚,打边炉都系我哋其中一个经常嘅选择,我哋最钟意就系无限时同埋坐得舒服,可以尽情咁样食嘢同倾偈。渌鼎记都帮衬过几次,主打火锅放题,有限时两个钟同无限时选择,虽然价钱唔算平,但食物质素、环境同服务都满意,所以我哋今次再嚟食,不过真系要早多少少book位,因为经常full booking。餐厅以深色为主调,灯光较昏暗,大部份都系独立卡座,舒适宽敞,私隐度高。自助区有饮品、火锅配料,款式种类都多,仲有多种酱料选择,客人可以随心混酱。#锦绣前菜我哋叫咗爵爷套餐,先嚟前菜四小碟,有拍青瓜、酸辣凤爪、煮花螺及花生。#日本直送时令刺身三文鱼腩肥美,牡丹虾同带子都大只,鲍鱼弹牙,全部食材都高质、鲜甜。#老坛酸菜鱼主菜六选一,我哋拣咗酸菜鱼,小辣,上枱一大圆盘,有橙红色辣椒同鲜黄色菊花瓣放面,颜色好靓,卖相吸引,鱼片滑,酸辣度适中,配菜有莴笋、莲藕、薯粉。#花胶美人锅火锅汤底六选一,淡淡红枣杞子香味,都算有几多花胶,渌嘢食前可以先饮碗花胶汤。#顶级手切牛、牛丸手切牛切得唔薄身,脂肪雪花状分布平均,唔好渌太耐,牛味浓郁,份量都唔少。牛丸有咬口,真材实料。#豪华海鲜并盘有八款,虾、鲍鱼、沙白、珊
前菜
#锦绣前菜
日本直送时令刺身
#日本直送时令刺身
老坛酸菜鱼
#老坛酸菜鱼
花胶美人锅、顶级手切牛、牛丸
#花胶美人锅
#顶级手切牛、牛丸
豪华海鲜拼盘
#豪华海鲜并盘
有八款,虾、鲍鱼、沙白、珊瑚蚌、墨鱼仔、墨鱼滑、虾滑,全部都新鲜。
多款肉类同埋海鲜可以喺QR code落单,任叫任食,最后食埋甜品,有4款口味Haagen-Dazs雪糕选择。
地址:旺角弥敦道593-601号创兴广场5楼