早排男友生日,经朋友推介,拣左呢间。其实之前经过铜锣湾个间,都成日见到大排长龙架啦。至于何文田呢间,位置就隔涉啲,唔系大街大巷,真系唔特登揾都唔会揾得到。之前睇过篇访问,老板话为左可以令食物价钱合理,所以特登拣租金平啲既地段。为生日做好准备,早几日就经餐厅网站预订左座。好彩一早book定咋!当日去到,店外已经大排长龙,因为店面比较细,目测只可以装到20多个人。店入面比想像中细,如果两个人食的话,系无卡位坐,坐得无咁舒服。呢度比较适合聚餐多过二人世界甫一坐低,就有侍应帮我地fill新鲜炸既薯条。我系超级薯条控黎,所以无限薯条都系吸引我黎食既原因。薯条本身洒左白松露粉,所以食起黎有淡淡松露香。如果想加茄汁食,都无问题。食左少少薯条填住肚,就嗌正餐食啦!我地一人要左一个平铁牛扒,我系black jack,男朋友就食贵啲既谷饲牛。老板?定唔知侍应会推介几成熟最好食,我地跟佢建议。我地亦嗌左个沙律餐汤set,48蚊,好抵。唔驶成餐得肉咁寡,平衡返。是日餐汤系蕃茄忌廉汤。蕃茄味岩岩好,唔系罐头个种茄膏味,个汤亦都够creamy。藜麦沙律我唔记得左影,酱汁系黑醋黎。份量系正常一人size,唔驶惊食两
早排男友生日,经朋友推介,拣左呢间

其实之前经过铜锣湾个间,都成日见到大排长龙架啦

为生日做好准备,早几日就经餐厅网站预订左座

甫一坐低,就有侍应帮我地fill新鲜炸既薯条
。我系超级薯条控黎
,所以无限薯条都系吸引我黎食既原因
。薯条本身洒左白松露粉,所以食起黎有淡淡松露香
。如果想加茄汁食,都无问题

冇错!!任食薯条

食左少少薯条填住肚
。唔驶成餐得肉咁寡,平衡返。

是日餐汤系蕃茄忌廉汤

餐汤

藜麦沙律我唔记得左影,酱汁系黑醋黎。份量系正常一人size,唔驶惊食两三啖就无哂

扒制作时间比较耐,我地期间系咁食薯条
其实都怕会食到饱饱地,但真心抵,平时嗌碟薯条都几十蚊啦

首先黎到既系美国390日prime级谷饲平铁牛扒

390日prime级谷饲平铁牛扒

5成熟,睇得出岩岩好,肉质嫩滑
,都食到谷饲味,但男朋友嫌调味略为淡。不过呢个价钱有咁既份量真心抵

再黎既系我个黑桃black jack flat iron平铁牛扒

黑桃black jack flat iron平铁牛扒

一捧上黎,个酱汁劲香浓
个酱汁系秘制,有黑咖啡同蜜糖。牛扒肉质都系嫩滑的。头几啖系几好味,不过越食越腻,去到最尾唔想再食。。。同埋个汁太浓
,我食唔到原有既牛味。好彩有块桃去下腻姐。

当日我地仲有食蛋糕,餐厅无收我地切饼费

所以其实庆祝生日系ok架

整体黎讲,我觉得不过不失,至少真系够饱先啦!但牛就无想像中咁出色,不过一分钱一分货啫~有任食薯条都好唔话得啦!
庆祝纪念
生日