2024-11-25
一向都好钟意去居酒屋,无论系斋为食嘢,定系同朋友gathering,都系个唔错嘅选择~尤其系地点就脚就更加加分啦!今日嚟呢间居酒屋,竟然畀我发现到一个令我好惊喜嘅食品~~🥩申子海胆和牛烧净系menu上面嘅卖相已经非常吸引😍上枱更加不得了!大大块和牛…油花分布平均,仲配上海胆同黑鱼子!🥰👍🏻服务员会帮你用火枪烧块和牛~火焰冲天🔥非常震撼🤩跟住佢会将日本卵同饭捞匀,用和牛包好再烧一阵~配上海胆同黑鱼子,叫你一啖啪落口!!🤭𠮶份满足感真系非笔墨所能形容!!🥰👍🏻🐟汁煮左口鱼裙边不嬲都钟意食左口鱼,尤其系经过火炙,贪佢油份充足够香口,仲要又滑又爽~汁煮都系第一次食!😅上边炙烧地方好香口,但系下面嘅鱼肉好鲜嫩滑,再加上三文鱼子,口感好丰富,令人回味无穷!!🥗蟹肉蟹子牛油果沙律要maintain balance diet,就梗系要食菜啦!!蟹肉蟹籽牛油果沙律~全部都系健康食材🥰沙律菜好新鲜爽脆,配埋蟹子卜卜脆!牛油果同蟹肉好香浓~食完沙律成个人清新晒!🤭😂🍜火炙大虾赞岐手打乌冬食居酒屋主食梗系食乌冬啦~佢个汤底好香浓,有好多樱花虾,再配埋只大大只虎虾,实在非常之满足!!🥰🍳蓬松玉子唔好以为只系一件
🥩申子海胆和牛烧
🐟汁煮左口鱼裙边
🥗蟹肉蟹子牛油果沙律
🍜火炙大虾赞岐手打乌冬
🍳蓬松玉子
唔好以为只系一件大大件嘅烧玉子,其实内里有干坤~仲有好多熔岩芝士!配上沙律酱同烧汁,好香滑软熟!!
呢度仲有好多拿手菜,有串烧、锅物、唐扬……不过真系食唔落啦!唯有留返下次啦!🥰🥰😂🤭