2023-10-11 1628 浏览
今日放假突然之间很想吃粢饭, 就特意来吃「豆浆大王」, 顺便朝圣这间「鸡蛋仔」名店。 结果,四个字总结:嘥晒啲quota首先帮店主平反一下, 虽然佢个样唔多友善,但系就无其他评论中讲到咁恶劣,而且就算好多人排队,都唔算极躁底。 忙碌制作中食物方面,平平无奇, 产品是比较厚, 所以有点特色? 但对我来讲,厚底绝对无为佢嘅食物味道同口感加分因为都有唔少人介绍佢个格仔饼,而且自己下星期又会入元朗食鸡蛋仔, 所以今日就试佢个原味格仔饼。 承惠$30由于整格仔饼同鸡蛋仔部机唔同, 而且多数人买鸡蛋仔,所以排左大约10 分钟, 就比老板安排落左格仔饼柯打先, 其他人就继续排队买鸡蛋仔, 我再等多6分钟左右的制作时间,就有得食了。原味格仔饼$25的确系比坊间的厚,㶶㶶地的外表,刚刚食第一啖系脆 脆地的,但好快已经唔脆,应该系第3啖左就唔脆。系 多酱, 但多酱都无用,佢有搽牛油,但无牛油味,佢有落好多花生「酱」,应该系花生汁,因为好稀,无花生粒,无花生味。 再加上稀稀地的炼奶一个字甜。 仲要搞到一边的格仔饼淋pat pat. 至于呢个厚底格仔饼本体,厚但唔软熟,内𥚃的粉浆有啲笠口,浆埋一patpat
结果,四个字总结:嘥晒啲quota

承惠$30
由于整格仔饼同鸡蛋仔部机唔同,

而且多数人买鸡蛋仔,所以排左大约10 分钟,
就比老板安排落左格仔饼柯打先, 其他人就继续排队买鸡蛋仔,
 我再等多6分钟左右的制作时间,就有得食了。

原味格仔饼$25
的确系比坊间的厚,
原味格仔饼

㶶㶶地的外表,刚刚食第一啖系脆 脆地的,
但好快已经唔脆,应该系第3啖左就唔脆。
原味格仔饼

系 多酱, 但多酱都无用,
佢有搽牛油,但无牛油味,
佢有落好多花生「酱」,应该系花生汁,
因为好稀,无花生粒,无花生味。
再加上稀稀地的炼奶
一个字甜。
仲要搞到一边的格仔饼淋pat pat.
原味格仔饼

至于呢个厚底格仔饼本体,
厚但唔软熟,内𥚃的粉浆有啲笠口,
浆埋一patpat 咁,
完全无松软或者烟韧的口感,
无蛋味,排队期间都完全闻唔到蛋香。
 有啲怀疑自己食咁咩。

呢个出品,要$25, 仲要排队买, 性价比低。
2023-10-02
15 分钟 (外卖自取)