2024-03-29 349 浏览
今次去咗‘元朗鸡同鸭讲’食晚餐外卖自取,叫咗个‘无骨海南鸡饭’黎试吓我用咗唔同嘅角度去分析一下今次嘅餐饮体验。份量:相当十足,绝对唔会唔够饱。味道:海南鸡真系无骨,唔会担心哽到骨。而鸡亦相当滑唔会太嚡。另外海南鸡可以拣酱汁,今次拣咗泰式酱,味道相当惹味。另外亦可以拣黄饭或者白饭,今次我用电话叫定外卖,叫外卖时没有指名黄饭或白饭,最后俾咗黄饭我,唔会好油,相当唔错。整体嚟讲,海南鸡系新鲜嘅,亦唔会太咸或太油。不过食完个饭之后,感觉好口渴而且晚上睡不着,还会有蒜头的口气味。希望不是味精影响吧。餐饮:加咗$8叫咗个330 mL冷泡茉莉花茶,新鲜有茶味。上餐速度:可以电话落定单,所以到舖头就可以拎走,10分快速。店员态度:良好 店内环境:干净企理交通地理:容易寻找近马路边付款方法:可选择八达通改善方案:希望可以解决食后好口干的问题下次希望试吓猪软骨饭。
我用咗唔同嘅角度去分析一下今次嘅餐饮体验。

份量:相当十足,绝对唔会唔够饱。

餐饮:加咗$8叫咗个330 mL冷泡茉莉花茶,新鲜有茶味。

店员态度:良好
店内环境:干净企理
交通地理:容易寻找近马路边
付款方法:可选择八达通

改善方案:希望可以解决食后好口干的问题

下次希望试吓猪软骨饭。
外卖自取