2024-07-14 2329 浏览
第一次去新商场围方,商场啲舖头同平时都差唔多,之前上网睇好多人都食呢间过江龙手打乌冬,所以晚餐一于试吓佢。差唔多食饭晚时间6点已经开始排队,都系采取人齐先可以入座嘅形式,不过就冇限用餐时间。等咗大约20分钟就有位,里面铺面唔算好大,坐位都唔太多,但我哋两大一BB车嘅情况下,门口姐姐都安排得唔错。✨吉列猪扒乌冬,配招牌咖喱+$10睇啲人话个乌冬得几条ja,但其实无讲到咁夸张啰,普通乌冬嘅份量,同埋真系手打乌冬,食落好弹牙,唔系出街买d普通乌冬味道,可能配咖喱汁关系,食落都好饱,个咖喱汁就甜甜地,一啲都唔辣,我个人就觉得几好食,个吉列猪扒就正常发挥啰,冇乜特别。✨虾天妇罗煮乌冬,配老店传统味噌呢个虾天妇罗就卖相一般,有两条,唔算大只,不过就冇出边食落咁多粉浆,但呢个汤底落个人就觉得好咸,但我老公就话佢好钟意个汤底,佢话味噌系要咁浓味先好食,所以都系个人嘅口味。✨日式炸豆腐都系一般普通炸豆腐,不过不失。另外要赞吓呢间餐厅嘅服务态度好好,因为两样食物制作都需时,佢哋都会不断帮你fill水同埋问你要唔要围裙怕汁酱弹到你身上,当你食完嘅时候又唔会话太要你赶住走,虽然出面好多人排紧队😂而且系请勿靠等
第一次去新商场围方,
商场啲舖头同平时都差唔多,
差唔多食饭晚时间6点已经开始排队,
都系采取人齐先可以入座嘅形式,
不过就冇限用餐时间。
等咗大约20分钟就有位,

✨吉列猪扒乌冬,配招牌咖喱+$10

✨虾天妇罗煮乌冬,配老店传统味噌

✨日式炸豆腐
都系一般普通炸豆腐,不过不失。

另外要赞吓呢间餐厅嘅服务态度好好,
而且系请勿靠等位期间,餐厅出面可以见到里面真系有个日本人嘅师傅喺度整紧乌冬,
十分之有笑容,会同d小朋友互动🥰
真系冇啲人讲到咁差,起码我食呢餐饭系觉得开心🥳

2024-07-06