2022-07-26
湾仔再揾野食,见到有刀削面档就决定试,位置位于铜锣湾同湾仔中间,2边行过去都要10分钟,夏天真系热死。平日6点左右去到唔需要等位,入座就见到形形色色既poster,餐牌好多野拣,有汤面冷面捞面,配料有辣有唔辣,五花八门,任君选择。麻辣东坡肉刀削面3/5分开上菜,即系汤底系大家都系同一只,加辣都系睇配料既辣度,我觉得可以有诚意啲会煲埋辣汤啰。刀削面面质烟韧,唔会太硬太淋,粗幼啱啱好,份量充够,可以接受,合格而已。东坡肉味道一般,肉质分明,一系肥一系瘦。叫左杯豆浆,系室温水壶倒落黎,好似摆咗好耐咁,卫生情况令人担心。温泉蛋水饺木耳刀削面 3.5/5温泉蛋有姜醋味,友人觉得有趣还可以接受,水饺大只粒粒饱满,肉馅有麻油味,开胃又香气扑鼻,意想不到,面量充足,食得满足。地理:湾仔铜锣湾中间位置,可以搭巴士电车中间落比较方便快捷。地铁站出就要行10分钟。环境:正常装修,文宣告示,但可以再干净少少,提高卫生意识。价钱:65蚊人头费,呢个价钱可以食谭仔食得好饱,一𩠌收65蚊算偏中高价位。服务:自助落单,上菜速度正常,仲细心提醒客人小心注意门口有梯级
麻辣东坡肉刀削面3/5
温泉蛋水饺木耳刀削面 3.5/5
地理:
环境:
正常装修,文宣告示,但可以再干净少少,提高卫生意识。
价钱:
服务:
自助落单,上菜速度正常,仲细心提醒客人小心注意门口有梯级