2024-07-21 297 浏览
同老公经过宝石餐厅,俾佢个新装修所吸引咗⋯餐厅前身系宝石餐厅,系一间港式怀旧扒房,主打铁板餐;而家餐厅改名为The Diamond,经过全面装修,由怀旧脱变成时尚优雅嘅西餐厅⋯我哋今日拣咗个2人set dinner,包括:-餐包面包质地既松软又有弹性,食落有啲甘甜味同麦香,感觉唔错。餐汤罗宋汤非常足料,酸甜浓郁,令人食欲大开!前菜胡麻核桃烟肉罗马生菜沙律,沙律菜新鲜,爽脆清甜,配上沙律酱、核桃同烟肉,口感层次丰富。自家腌制刁草挪威三文鱼,三文鱼质感同烟三文鱼类似,比烟三文鱼少咗个烟熏味同埋冇咁咸,但味道却比烟三文鱼更有层次⋯主菜炭烧西冷PS顶级牛肉眼扒肉眼扒烤至五成熟,油脂香气四溢,仲有阵阵炭烧味添!牛肉肉质鲜嫩,咬落牛味香浓,非常juicy!牛肝菌松露酱芝士意大利饭其中一款招牌菜,牛肝菌同黑松露味道完全融入,非常浓郁!意大利饭粒粒分明,软硬适中,连埋芝士碎一齐食,好食到不得了⋯甜品意大利奶冻,带有浓郁云呢拿奶香,丝滑嘅质感,配上酸味味嘅红桑子酱,配搭得恰到好处,一啲都唔甜腻⋯令我哋嘅晚餐画上一个完美嘅句号!总括而言,食物质素以呢个价钱嚟讲都唔贵,性价比高,值得一试!

我哋今日拣咗个2人set dinner,包括:-

餐包
面包质地既松软又有弹性,食落有啲甘甜味同麦香,感觉唔错。

餐汤
罗宋汤非常足料,酸甜浓郁,令人食欲大开!

前菜

主菜